Welzijn op recept – Huisartsenpraktijk Trum – ZWARTSLUIS

Welkom op de website van huisarts Trum!

 

Praktijknieuws

Beste patiënten

Door een forse hersenschudding ben ik de afgelopen weken nauwelijks op de praktijk aanwezig geweest. Gelukkig gaat het inmiddels weer beter en zal ik langzamerhand mijn werkzaamheden weer gaan oppakken.

Bij deze wil ik ook iedereen bedanken die in de afgelopen tijd mij iets gestuurd heeft. Dat voelde erg goed en heeft zeker bijgedragen aan mijn herstel

Met vriendelijke groet, Liesbeth Trum

 

ZOMERVAKANTIE

De huisartsen zijn afwezig van 14 augustus t/m 25 augustus 2023. De apotheek is wel geopend. Voor spoed neemt huisarts Van den Berg waar na overleg met onze assistente. Vrijdag 18 augustus is de hele praktijk gesloten.

 

 

Huisartsenpraktijk Trum
Kerkstraat 24 8064 DP ZWARTSLUIS

Terug naar overzicht

Welzijn op recept

Welzijn Op Recept Zwartewaterland

Wat is Welzijn Op Recept?
Heeft u last van lichamelijke klachten, somberheid, stress of angst? Wilt u daar graag iets aan doen, maar weet u niet hoe? Door iets te gaan doen wat u leuk vindt en waar u goed in bent, gaat u zich weer beter voelen.

U kunt bijvoorbeeld nieuwe mensen ontmoeten, vrijwilligerswerk doen of een oude of nieuwe hobby oppakken.

Soms is het lastig om hiermee alleen aan de slag te gaan. Ryanne, de welzijnscoach van Welzijn op Recept helpt u verder en komt graag bij u langs voor een kennismakingsgesprek.

Hoe werkt Welzijn Op Recept? 

Stap 1:

U maakt een afspraak bij de huisarts en bespreekt Welzijn op Recept

Stap 2:

Uw huisarts meldt u aan bij Welzijn op Recept

Stap 3:

De welzijnscoach van Welzijn op Recept belt u voor een 1e afspraak

Stap 4:

U gaat met de welzijnscoach in gesprek: Waar wordt u gelukkig van of wat kan uw leven weer
kleur geven? Samen zoekt u naar antwoorden en een activiteit die bij u past. Denk aan een beweeg- of culturele activiteit, een welzijnsactiviteit of misschien wel vrijwilligerswerk waarvan u opbloeit.

Stap 5: 

De welzijnscoach blijft in contact met u, uw huisarts en eventueel met de organisatie waarbij u
zich mogelijk aansluit

Bekijk hier het filmpje van Welzijn op Recept voor extra informatie en uitleg:
https://youtu.be/DemSJa98Wm0

———————————————————————————————————-

Klachten als vermoeidheid, pijn in de nek, maar ook stress, angst en somberheid hebben lang niet altijd een medische oorzaak. Vaak spelen andere problemen een rol, zoals overlijden van een partner, verlies van werk, eenzaamheid, schade uit het verleden etc. In plaats van het ‘traditionele pilletje’ voor te schrijven, verwijst de huisarts patiënten door naar een welzijnscoach. Samen met de welzijnscoach kunnen de deelnemers van Welzijn Op Recept op zoek naar een zinvolle activiteit.

Alle huisartspraktijken in Zwartewaterland zijn aangesloten bij Welzijn Op Recept Zwartewaterland. Overige samenwerkingspartners zijn GGD IJsselland, MEE IJsseloevers, IJsselheem, Fytac en de Gemeente Zwartewaterland.

 

 

Publicatiedatum: 06-10-2021